Beekweide II

In het noorden van Renswoude, grenzend aan de Lunterse Beek en naast de wijk Beekweide, zijn wij als gemeente gestart met de ontwikkeling van Beekweide ll. In deze nieuwe wijk komen ca. 190 woningen, waarbij rekening is gehouden met verschillende doelgroepen. Er worden woningen ontwikkeld voor starters, gezinnen, en senioren. Het woningaanbod zal bestaan uit beneden-bovenwoningen, rijwoningen-, appartementen, twee onder één kapwoningen en vrijstaande woningen. Ook worden er ca. 30 (sociale) huurwoningen gerealiseerd.

Beekweide II zal gefaseerd worden ontwikkeld. Op dit moment gaan we uit van 5 fases, verdeeld over 5 jaar. De gemeente werkt hierbij samen met verschillende ontwikkelaars, die onderaan de pagina zijn vermeld en waarvan u op de interactieve kaart kunt zien, welke ontwikkelaar een bepaalde fase bouwt. Beekweide ll zal qua uitstraling en beeldkwaliteit anders zijn dan Beekweide l. We streven naar een mooie groene uitstraling met minimale verharding. In het stedenbouwkundige plan en beeldkwaliteitsplan kunt u hierover meer informatie vinden.

Het bestemmingsplan is op 15 februari 2022 officieel vastgesteld. Op dit moment zijn we in afwachting van de uitspraak van de Raad van State, omdat er tegen dit bestemmingsplan beroep is aangetekend. De verwachting is dat bij een positief advies, de grond vanaf eind 2022 bouwrijp gemaakt kan worden, waarna de bouw van de eerste fase start in het 1e kwartaal 2023.

 

Downloads

Fasering

Op dit moment zijn de woningen nog niet in verkoop.
Prijsklasses zijn indicatief; er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Fase 0: 3 woonwagens (2023)
Fase 1: 31 woningen (2023)
Fase 2: 46 woningen (2024)
Fase 3: 34 woningen (2025)
Fase 4: 31 woningen (2026)
Fase 5: 49 woningen (2027)

Ontwikkelaars